Barnvagn och babyskydd-djungeln

 Ja, nu är man med barn. Då är det bara att sitta och vänta på att barnet ska komma? Nej tydligen inte. Man måste ordna fram allt saker som behövs till barnet. Barnvagn, babyskydd, nåt grejer med amningen, barnkläder, leksaker, skötbord, spjälsäng och allt möjligt! Herregud, det är så mycket som krävs?! Tänkte att vi skulle kunna skippa något, eftersom det i förr levde väl utan många grejer?  Men nu får vi bara tänka lite på barnvagn och babyskydd och se om det är värt att ha?
 
Då frågar jag mig själv. Orkar jag bära skötväskan, min egen väska, barnet och kanske ett par matkassar samtidigt? I några timmar? Vill jag att ett nyfött barn ska sitta och använda bilbältet som vi alla?
 
Nej tror inte det. Så vi kan nog inte stryka bort barnvagn. Inte babyskydd heller. Ack. Okej, barnvagn och babyskydd är väl lätt att välja ut och köpa? Började surfa efter olika märken och andras åsikter om olika barnvagnar för några veckor sedan. Duo, kombi, city, Liggdel, Sittdel, chassi, färg, rörlig framdäck, korg, handtag, tyg, vinter, sommar, terräng, adapter, babyskydd, storlek, mått, solskydd, bälte, åkpåse, fotstöd, bromsar, luftdäck, pump, vändbara sittdel.....
 Blev jag klokare?
Nja... vet inte riktigt... 
 
Jo, såklart fann vi tycke om några barnvagnar och förstod lite av vad för behov vi behöver av barnvagn. Så vi söker efter vagnar som uppfyller våra krav och önskemål. Sedan är det väl lättare att välja? Nej, vänta vi måste också titta på priset. Man kan ju inte slösa mycket på något fånigt som barnvagn. Så det får helst ligga inom en rimlig prisram. Okej, hur mycket kostar en vanlig barnvagn på ett ungefär?
10 000 kronor!!!!!! 20 000 kronor!!! 
 
Seriöst? Så mycket?  Okej okej, förstår att det är fylld med olika funktioner och säkerhetdetaljer. Då måste det kosta en del. Naturligtvis. Men tio laxar för en dockvagn för vuxna? hahah. 
 
Men! Det handlar ju om en liten söt människas säkerhet, så vaddå? Vi vill och ska ha bra grejer så det känns bra och tryggt.  Ah! Vi kan kanske kolla på blocket? Där finns det säkert något bra annons med både barnvagn och babyskydd? Paketpris alltså?
 
(Annars får vi söka på botten av svartån som brukar va fylld med cyklar och barnvagnar, haha.)
 
Nja, jo det gör det. Men det finns inte precis riktig perfekt annons just nu. Med all krav som vi önskar oss. Men kanske måste vi köpa en sak av en säljare och det andre av annan säljare. Jo, men då måste vi fundera ordentligt och tänka nogrannt. Vill hellre få allt på gång. Så man vet man har med allt och saknar inget. Hmm...  Så läste man runt på internet om tips och råd kring köp av begagnad barnvagn och babyskydd. Då skriks det på vissa sidor: "KÖP INTE BEGAGNAD BABYSKYDD!"
 
Va? Tvingar folk mig till att köpa all delar till fullpris? :o
 
Det visade sig att en del sålde babyskydd efter ha krockat bilen med skyddet i den. Det minskar säkerheten enormt mycket. Fy, vad är det med människor? Så det är inte pålitig att köpa begagnade babyskydd. Ack! Men begagnade barnvagnar verkar okej, bara om man kollar nogrannt att alla delar är med och verkar okej. osv. osv.  
Suck... Det är mycket att lyssna på, när man ska egentligen lita på magkänslan. Men man måste få veta mycket innan man kan lyssna på magkänslan. 
Får nog sväva kvar i djungeln ett tag till. Vi har typ 10-15 veckor på oss att bestäm oss och köpa grejer. Vi vet iallafall att vi behöver en barnvagn och en babyskydd. Hej, återkommer när vi har sågat ner det mesta av djungeln. 
1 kommentar
PvN

Ojoj det lät jobbigt men önskar er all lycka till!