Barnvagn och babyskydd-djungeln

 Ja, nu är man med barn. Då är det bara att sitta och vänta på att barnet ska komma? Nej tydligen inte. Man måste ordna fram allt saker som behövs till barnet. Barnvagn, babyskydd, nåt grejer med amningen, barnkläder, leksaker, skötbord, spjälsäng och allt möjligt! Herregud, det är så mycket som krävs?! Tänkte att vi skulle kunna skippa något, eftersom det i förr levde väl utan många grejer?  Men nu får vi bara tänka lite på barnvagn och babyskydd och se om det är värt att ha?
 
Då frågar jag mig själv. Orkar jag bära skötväskan, min egen väska, barnet och kanske ett par matkassar samtidigt? I några timmar? Vill jag att ett nyfött barn ska sitta och använda bilbältet som vi alla?
 
Nej tror inte det. Så vi kan nog inte stryka bort barnvagn. Inte babyskydd heller. Ack. Okej, barnvagn och babyskydd är väl lätt att välja ut och köpa? Började surfa efter olika märken och andras åsikter om olika barnvagnar för några veckor sedan. Duo, kombi, city, Liggdel, Sittdel, chassi, färg, rörlig framdäck, korg, handtag, tyg, vinter, sommar, terräng, adapter, babyskydd, storlek, mått, solskydd, bälte, åkpåse, fotstöd, bromsar, luftdäck, pump, vändbara sittdel.....
 Blev jag klokare?
Nja... vet inte riktigt... 
 
Jo, såklart fann vi tycke om några barnvagnar och förstod lite av vad för behov vi behöver av barnvagn. Så vi söker efter vagnar som uppfyller våra krav och önskemål. Sedan är det väl lättare att välja? Nej, vänta vi måste också titta på priset. Man kan ju inte slösa mycket på något fånigt som barnvagn. Så det får helst ligga inom en rimlig prisram. Okej, hur mycket kostar en vanlig barnvagn på ett ungefär?
10 000 kronor!!!!!! 20 000 kronor!!! 
 
Seriöst? Så mycket?  Okej okej, förstår att det är fylld med olika funktioner och säkerhetdetaljer. Då måste det kosta en del. Naturligtvis. Men tio laxar för en dockvagn för vuxna? hahah. 
 
Men! Det handlar ju om en liten söt människas säkerhet, så vaddå? Vi vill och ska ha bra grejer så det känns bra och tryggt.  Ah! Vi kan kanske kolla på blocket? Där finns det säkert något bra annons med både barnvagn och babyskydd? Paketpris alltså?
 
(Annars får vi söka på botten av svartån som brukar va fylld med cyklar och barnvagnar, haha.)
 
Nja, jo det gör det. Men det finns inte precis riktig perfekt annons just nu. Med all krav som vi önskar oss. Men kanske måste vi köpa en sak av en säljare och det andre av annan säljare. Jo, men då måste vi fundera ordentligt och tänka nogrannt. Vill hellre få allt på gång. Så man vet man har med allt och saknar inget. Hmm...  Så läste man runt på internet om tips och råd kring köp av begagnad barnvagn och babyskydd. Då skriks det på vissa sidor: "KÖP INTE BEGAGNAD BABYSKYDD!"
 
Va? Tvingar folk mig till att köpa all delar till fullpris? :o
 
Det visade sig att en del sålde babyskydd efter ha krockat bilen med skyddet i den. Det minskar säkerheten enormt mycket. Fy, vad är det med människor? Så det är inte pålitig att köpa begagnade babyskydd. Ack! Men begagnade barnvagnar verkar okej, bara om man kollar nogrannt att alla delar är med och verkar okej. osv. osv.  
Suck... Det är mycket att lyssna på, när man ska egentligen lita på magkänslan. Men man måste få veta mycket innan man kan lyssna på magkänslan. 
Får nog sväva kvar i djungeln ett tag till. Vi har typ 10-15 veckor på oss att bestäm oss och köpa grejer. Vi vet iallafall att vi behöver en barnvagn och en babyskydd. Hej, återkommer när vi har sågat ner det mesta av djungeln. 
1 kommentar

Tredje helg juli 2017

Hjärnan är på semester-läge men har en veckas jobb kvar, så tänkte jag att under helgerna kan man göra mys-skoj-semester-grejer. Då blir man belåten och nöjd på måndag på jobbet? Vi får se. 

Eftersom vi har en ny bil nu, så ville jag åka ut med bilen för att lära känna den. Eventuellt få ta reda på bilens namn? haha. Men ja, vi åkte till Nora gård här i värmdö. En bit österut om Hemmesta alltså. Grus-vägen från landsvägen till gården liknar lite vägen där man kör till Gisenbadet. åh! ♥  På Nora gård var det litet men mysigt, så man glömde att ta bilder förutom denna på en önskebrunn som man kan köpa för 1100 kronor. hahha. Men hur söt är det att ha en önskebrunn på gården?
 
Nora gård har några olika hus som är fylld med olika saker. Blommor, möbelloppis, småsakerloppis, gårdbutik med massor sylt och saft. Även en litet café med hemmagjorda tårtor, kakor med mera. Synd att det finns ej nåt djur på gården förutom hästar som finns runtom hagar. Vi fikade inte men det såg gott ut! Ska absolut fika där någon gång. Nora gård har öppet varje lördag kl 10-15.
 
Funderade på vad vi skulle göra efter Nora gård, det är fint väder med sol och värme. På något upptäckarfärd får det bli, valde att svänga höger mot Saltarö. Väl där fann vi en mycket bra å mysig badplats med kiosk/café med stort utbud. Synd att man hade inte badkläder med sig, men nästa gång! Men roligt att vi upptäcker nya platser att återvända till.
 
Efter Saltarö-vistelse blev man sugen på glass, så googlade man efter nåt glass i Värmdö, då dök Bullandö Glassfabrik upp. Okej! då åker vi dit! Massor båtar, seglarbåtar vid hamnen som syns endast om man har staellit-läge på kartan, annars ser man bara vatten. :D   
 
Jäklar vad god glassen var! Gelato var det, mycket godare än vanlig gräddglass som finns överallt här i Sverige. Saknar verkligen Italien som har Gelato överallt, med massor smaker. Får nästan beslutångest varje gång. ♥  Jag tog citron och mango medan Daniel tog vanilj och hallon, allihopa smakar lika gottgott! Hit ska jag absolut återvända någon gång.
 
Sen åkte vi till D´s mamma för att vattna blommor och hämta posten eftersom dom var bortrest. Resten av dan tog man det lugnt i soffan, skönt det!
 
Idag, en söndag. Då innebär det att det är bakluckeloppis på Siggesta gård. Det sker varje söndag under sommartiden, kl 11-15. Men denna gång valde vi att sälja våra grejer. Vi har ju en hel hörn i källaren som måste säljas!! Även om vi hade ganska dåliga saker att sälja, köpte en del våra saker. Och så det var fin väder nästan hela tiden när man var där och satt på bakluckan. Nöjd!
 
Nu, ligger jag i soffan och har lite ont. Ansträngade visst lite för mycket idag under loppisen, så ryggen, benen och allt annat är rätt ömma nu. :(  Det är så svårt att veta hur mycket klarar min kropp av just nu. Eftersom det sker förändringar överallt på kroppen, ja, till och med hjärnan. Argh..
 
Imorgon är det måndag. En arbetsdag. Usch. Men! Jag har ändrat och förlängt min semester med en vecka. Så min semester börjar nu på fredag!! Så enbart fem arbetsdagar innan man har tre veckors semester, fy gud vad jag längtar!
3 kommentarer

En lite större bil

Idag tog vi steget och köpte oss en större bil! Känns skönt med att va ute tidigt, så vi har mer tid till att öva på att köra en större bil. Hahah. 


Saab 95, år 2006 med gott om plats! Även mer säker för oss och mini! Inom kort får vi börja titta på grejer som ska få plats i bilen. Barnbilstol och barnvagn till exempel! 

Det verkar kanske som att vi är lugna och chillar inför dagen mini kommer till oss. Men nej, vi är nervösa och fnissar töntigt varje gång vi pratar om mini och allt som har mini med att göra. Så ofattabart. Men fantastiskt! 

Vi ska bli mamma och pappa!

0 kommentarer