Knäckebrödpizza

Stod och gjorde knäckebrödpizza nyligen till mig och G. Förra vecka hörde jag av mina klasskamrater att sådan pizza var goda. Snabbt och lätt. Och ja det var verkligen snabbt och lätt att göra.
 
Istället för skära pizzan med kniv, använder man sax och klipper fram pizzabitar. Jag gillar.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg knäckebröd på en plåt med baksplåtspapper. Blanda 2 msk tomatpure med en pressad vitlökklyfta och 1 msk olivolja. Krydda hur man vill. Tog tabasco och svartpeppar. Bre tomatpure-röran på knäckebrödet. Lägg sedan ingredienser man vill ha på pizzan. Tog soltorkade tomat, majs, oliver, gul lök och färska tomater. Ströa riven ost ovanpå och krydda pizzan med oregano. Grädda pizzan i ugnen cirka 10 minuter.
 
1 kommentar

Forma bokstäver

Har påsklov nu. Ligger i soffan och skriver på datorn. Ni ser, min förra inlägg skrev jag stycke om hur var en onsdag. Samt skapat en ny kategori som heter "Forma bokstäver". Där lägger jag upp texter jag har skrivit. Har alltid velat skrivit en bok. Men så länge har jag kommit endast sjuhundrafyrtio ord. I annan text har jag skrivit sextionio ord. Känns hur bra som helst!
 
Tillbaka till stycket jag skrev på förra inlägg. Det är en röd tråd där man frågar två olika personer om deras dag. Varje dag. Trots endast strax under åttahundra ord blir man redan förrvirrad. Vilken person skriver jag om nu? Vad hände dagen innan för personen? En utmaning, det.
 
Jag har lätt med att börja tänka hur man ska skriva. Inte hur historien ska gå. Hoppas att man inte tappar tråden.
0 kommentarer

Hur var din onsdag?


Onsdags hade vi friluftsdag, men det regnade. Så blev det inställd, då ska man egentligen ha lektioner som vanligt. Men kände inte för det, så gick jag hem. På min sovrumsfönstret rinner regnvatten längs glaset, vädret var på en samma humör som jag hade. Deppig och orkeslös. Vill bara släppa allt och åka iväg. Men dagen blev bättre när posten kom. Brevet från mormor och morfar med lite peng. Då tog jag ut allihopa och gick ut. Tänkte att jag förtjänar nya kläder, speciellt till lördagen. Det är då min kusinens föräldrafritt fest, det blir årets fest lovade kusinen mig. Fann en mörkgrönt, fin klänning på Monki, där försvann halvan av pengarna.
0 kommentarer