Walmart


1: Vi har varit på Walmart idag, nu förstår jag vad Walmart är för nåt.  En mindre version av Ullared! 
Som har öppet 24/7.

2: Nästan alla här orkar inte lämna tillbaka kundvagnen. Inte att hämta en heller. Vår kundvagn blev stulen inne i Walmart och så hittade vi våra saker i en hög på hyllan bredvid där vi lämnade kundvagnen. Herregud?!
1 kommentar

John Kennedy Space Center

Direkt vid entrén tog man bild med denna "NASA meatball". Efter flera dokutmenärfilmer och sci-fi filmer är man äntligen här och få se all rymdraketer irl!  

Vid raketerna finns det en museum typ med olika grejer, därav man fick prova sitta i månbilen samt se kapsylen där astronauter sitter i när dom åker sista biten innan det landats på jorden med fallskärm.


Här fick man prova hur det känns att gå på den sista meterna på jorden innan man går in i rymdfärden. Såklart ska man prova med säga hejdå också, samt en bild tags. Haha.

I Mars-huset där pratas det om resorna till Mars som ska göras inom kort. Man kunde ta bild på sig så ansiktet sätts på en astronaut som är i Mars.  Hade bara mammas mailadress i huvudet, så skickade jag den till henne. Hahaha. 

Jag och en del av rymdfärjan Atlantis, den som människor åker med finns inne i huset. Det var Sjukt cool sätt att visa upp färjan. Ska försöka förklara så gott jag kan...

Först stod man i kö före en rum, när gick man in i rummet (stor rum med tre stora skärmar) fick man stå/sitta å titta på en kortfilm där dom pratade om att skapa en ny rymdfärja som går att landa som en flygplan och återvänds. Så en samma rymdfärja kan göra flera rymdresor, där sparade man pengar osv osv.
Filmen slutade med att det har uppfanns en ny rymdfärja och ska snart skicka upp den. Då öppnas dörrar under skärmar, så fick man gå genom dörrarna. Till nästa rum som var också stor med En stor skärm på väggen med bild på miljön med en rymdfärjan som är redo att skickas upp.  

Bas, film och luft gör så det känns som att man var i närheten av uppskickningen av färjan. Det var supercoolt så jag minns nästan inte vad det visades, men det slutade med den visade exempelet på färjan (papper typ)(som visas i filmen i föregående rum). Då togs det bort skärm därbakom filmduken, där kunde man se rymdfärden Atlantis. Och så togs filmduken bort, då hade man plötsligt rymdfärjan Atlantis framför sig.  Fan vad coolt. 

Fan tog inte nåt bra bild på Atlantis. Ni får googla å se hur den ser ut. :(

För entrébiljetten fick man även åka med buss och åka runt området där dom bygger rymdfärjor... Skitstor byggnad detdär!


Masiknen/vagn som bär rymdfjäran från platsen där den byggs till där den skickas upp till rymden! Jag har sett programmet Dirty Jobs, där Mike fick städa bort oljerester och smuts från denna maskinen/vagn. Haha skoj!


Uppskjutningen ägs här! Omg jag har varit häääääärrrr!!!!!
2 kommentarer

Disneyworld Orlando; Magic Kingdom
0 kommentarer