V. 48

Det var svårt att bestäm sig vart gräns ska stå. Dvs Vad ska få plats på tavlan? Så tog jag fram pappret å klippa ut en ruta. Vips! :)
Lite skiss med kol. Men det blev alltför detaljerikt, typiskt mig haha.
Lite Undermålning (de gröna).
Så här långt hann jag med tavlan. Det blev en löjligt tavla tycker jag. Inte en mästerverk precis men ja, det var lite svårt att få bra storlek från verkligenheten till tavlan. Lite utmaning, det. 
 
Tycks? :) 
 
0 kommentarer

Gissa filmen

Denna vecka börjar på att en ska fixa fram eget stilleben med saker som inspiras av sin favorit musik/bok/film. Som en ska senare måla/rita av. :)
 
Kan ni se vilken film som jag ha valt? All ledtrådar finns i stillebenet (bilderna).
0 kommentarer

V. 47

Denna vecka har vi modellmålning, med oljefärg. Det var roligt att prova på oljefärg, vilket som man har inte gjort tidigare. Modellen sitter bara en position, så man kunde fokuserar på hudfärg och skuggor.  Men jag gjorde inte det, tyckte att färgerna är så fina så de måste användas! 
Dessa tre är jag mest nöjd med. Resten är gömda redan när jag tog dessa bilderna, orkade inte att ta fram dem. :) 
Lite för stark ljus i rummet så det är kanske lite svårt att se målningar väl. Allihopa målas med oljefärg på smörpapper. 
Denna gjorde jag som en avslutning på denna vecka. Målas på duk.  Lite fab och fantasi. I närheten av målning gillar jag inte den så mycket men mycket bättre i avstånd. Ja det får jag nöja mig med!
 
Andra gjorde stora målningar med modellen i hudfärger, men själv gjorde jag många små i olika färger. Eftersom jag visste att jag skulle missa en dag pga tandis. Och på fredag var det en lärare-fri dag och dags för städning inför nästa projekt.
 
Imorgon startar en ny projekt som ska. ägs i en vecka bara. :) see ya! 
0 kommentarer