V. 35 Första veckan på Norra Konst

Måndag och tisdag bestod bara av information om olika saker man måste känna till. Det kändes verkligen pirrigt att få träffa personer som blir min lärare och klasskamrater. Men det gick bra! Har ju teckenspråktolk med mig. Bra sådan! 
Under måndag och tisdag hade vi också båge olika ritning-lek som paus mellan olika information. Man ska sitta mittemot varann och rita av varandra i 5 minuter. (Tack vare det kom jag nu ihåg allas namn i klassen.) Rita ens ansikte utan att titta på papperet. Får inte ta upp pennan från papperet medans man ritar. Rita endast hår.  Ja, några olika var det. Pinsamt i början då man måste verkligen titta på okända människor som man har knappt träffat. Haha. 
 
Onsdag. Dagen vi besökte våra skulptur-lärare som har sin verkstad och ateljé i vinterviken. Harry Modin. 
Harrys ateljé. 
 
Harrys verk "aura" som han hade till "konst i ån" i Norrtälje. 
Den kände jag igen, så jag frågade honom om det var som jag trodde. Ja, det stämmer sa han.  En stund senare efter han ha berättat om som tanke och arbete bakom dessa två olika konst han ha gjort till ån, frågade han mig om hur jag kände till de. Ja, kommer ju från Norrtälje och brukar kolla på konst i ån. Så blev han glad och frågade om vart jag kommer ifrån. -Edsbro. Åh, känner du till Alf Olsson?  Japp, han är min granne. Har några av hans konstverk hemma hos mig.  Wow! Vad roligt! Världen är liksom litet.
 
Vem skulle ana att man ska sitta med Harry och snackade om hans konst och Alf Olsson, när man var pytteliten och besökte Alfs ateljé? 
 
 
Och så fick vi även en uppgift av Harry. Knåda lera med fingerna utan att se på leran, man ska avbilda en annans ansikte med leran. Haha, skitsvårt! Här ser ni min klass resultat. 
 
Torsdag. Kroki. Min livs första kroki. Man stod upp hela dan och titta på en naken kvinna för att rita av henne. Gjorde minst 30 olika ritningar, men det var olika övningar. 10 olika ställningar, 1 minut varenda. Några olika vinkel av en samma ställning i 15 min. Osv. 
I början var det slarvigt och svårt. Men slutet av dan känns det lätt och man har förstått bättre av hur kroppen egentligen ser ut. Intressant! Vi ska ha fler kroki under skolåret. Ser verkligen fram emot dem! 
 
På fredag besökte vi vår huvudlärarens ateljé i hagaparken. Är sjukt avund på henne som har det just i HAGAPARKEN! Endast en eller två kilometer från Haga slottet. Där kronprinsessans familj bor. 
Väl på plats pratade läraren om sin konst och sånt. Då visade hon oss sina verk, då fastnade jag vid en. 
 
"Min tatuerade syster" av Humlan Lange, 2007.
 
Allt annat hon har gjort har också stor betydelse, för de har något kopplade till varandra. Sök upp hennes namn om ni vill veta/se mer.
 
Så var det på första vecka på skolan. Nu sätter vi igång med andra vecka! 
0 kommentarer