Körkort!!!

Löjligt men sant - att man kunde inte blogga när man är stressad och fokuserad på att studera körkortboken och svara all teorifrågor!! haha.

Tycker ju om att skriva ner upplevelse i någorlunda detaljrikt, så minnas man de tydligt när man läser dessa om några år. Så nu sätter jag igång igen!

Söndag, den 23 juni 2013
Satt på tåget mot Örebro, försökte fokusera på att svara på teorifrågor som finns på trafikskolans hemsida. Men det var svårt för man ha precis börjat med att spela Clash of Clans, rätt beroendeframkallande. Men lyckas med att göra test 2 gånger med 70 frågor varenda, då fick jag 69 och 68 rätt. Ja, man kände sig säker på teoridelen, men fan man kan inte öva på praktikdelen när man är i Örebro utan sin handledare.
På kvällen tittade jag på filmen På taket lyser stjärnor, några tårar blev det. Sen kunde jag inte bestäm mig om jag ska lägga mig tidigt eller sitta uppe och plugga. Pluggande blev det. Somnade vid halv ett.
 
Måndag, den 24 juni 2013
Efter några försök att somna om på morgonen gick jag upp runt nio. Klädde på mig, gick runt och funderade på vad jag ska egentligen göra fram till halv två. Städning, packning och pluggande blev det. Kunde nästan inte att äta något, var lugn men ganska nervös.
Jag uppför nog mig knäpp fram till halv ett, så vi struntar i vad jag gjorde under tiden. Så då var man ute, påklädd med en tygväska som innehöll plånbok, huvtröja, solglasögon, min anteckningsbok med anteckningar ang. körkortteori, kalender och en flaska med vatten. Tog cykeln och precis när man ska börja cykla upptäckte man att klockan var kvart över 12, fan man är för tidigt. Men orkade inte att gå in igen och bli knäpp igen, så klev jag och cyklade mot trafikverket i Västhaga!
Jag valde att göra teoriprov och körprov i Örebro på grund av två orsaker - Jag har övat med trafikskolan runt i Örebro, så jag känner till vägar och regler i Örebrostaden bättre. Sen var det fullt i Stockholm att göra prov, så fick det bli Örebro!
Parkerat cykeln vid entrén till Willys, solen skiner och klockan var bara tjugofem i ett. Gick in Willys och köpte en bar som innehöll olika fröer och lite choklad. Satt ute och väntade på att klockan ska vara tillräckligt mycket för att man ska kunna börja gå till trafikverket som fanns cirka två hundra meter framför mig. Tio i ett.... då började jag gå. Inne i byggnaden, ska man ta hissen eller trappan? Haha tvekade faktiskt i några sekunder, innan man tog trappan. I väntsalen satt redan tiotal personer som stirrade på mig när jag kom.
Framför kameragrejen stod jag några minuter för att få fram en bra bild på ansiktet som ska finnas på körkortet. Ville ha en leende men skärmen blinkade gult på min första och andra försök. Tredje och sista försöket lyckades jag med att få en bild så kameragrejen blev nöjd. Underteckning...
Anmälande mig själv på receptionen. Så satt jag sedan och väntade i tjugo minuter. Luften och läget därinne i väntsalen var nästan dött. Usch. Väl inne i kunskapsprov-rum satt man på datorn nummer 12. Fönster framför mig. Bra utsikt. Sen var det bara att sätta igång.
Jag trodde att det skulle syns tydligen, alltså om det blev godkänd eller inte. Jag liksom letade efter resultat. Färgen var grönt och det stod GODKÄND. Jag fick 56 rätt.
Fick applåder och två papper på att jag ha lyckas provet samt vilka frågor som jag ha missat, av damen som satt och kollade på oss. Sen var man ute utanför trafikverket igen. Nu ska man vänta i en timme innan man ska göra körprov. Ja, jag gjorde båda prov på en samma dag.
Det blev McDonalds, på tanken att man hade svårt med att äta till frukost. Surfade i mobilen och läste all information om säkerhetskontrollen. Man har nästan inte gjort det själv innan, endast en gång med trafikskolan. Klockan gick rätt snabbt, inom kort gick jag tillbaka till trafikverket. Satt i väntsalen i första våningen. Ett litet rum med sex stolar. Väntade i några minuter, endast. Innan det kom en man som ingen stod upp efter han ha ropat något namn. Så förstod jag att det var mitt tur. Hälsade och visade min ID för honom. Han var vältränad och lite otäckt.
Väl inne i bilen visade han upp en papper som allt information om provet fanns på. Nickade som fan, för jag visste redan allt innan men måste visa att man förstår, haha. Sen gick vi ut och kollade däcken - säkerhetskollen. Tack gode gud att jag fick däcken! Överdrivande med leende och tummen upp för varje däck på bilen. Han blev nöjd, så satt vi igen i bilen. Så bad han mig att börja köra. Ops.
Så fort jag ha backat ur parkeringrutan och växla till ettan, då kom det en svart man som vinkade stopp mot oss. Så stannade jag nervöst. "Vad i helvetet?" Snack mellan mannen och man bredvid mig. Sen öppnade mannen dörren på min sida och började leta efter något. Fattade inget. Oroade att det var något fel på bilen, för jag ville inte byta bil, pga jag fick bilen som har precis samma märke, modell som trafikskolan har. Det visade sig att mannen ha tappat sin mobil och det fanns inte i bilen. aja.
Körde lite på motorväg mot Marieberg, och sen vända. Mot centrum, körde förbi krämaren till min trafikskola. Då bad mannen bredvid mig att svänga till höger. HAHA där har jag kört många gånger för att parkera och sånt, så jag vet precis vilket regler det gäller - enriktad väg. Vid parkeringrutor bad han mig att stanna, så visade han mig att jag ska backa in till parkeringrutan där vid en bil. Okej... men LOL - efter bilen som fanns redan där, var det helt tomt. Busigt av honom att be mig att parkera där. Men okej, då försökte jag köra lite framåt och växla till R. Precis när jag började backa, då kom det en bil bakifrån. Då tog jag det kallt och växla tillbaka till ettan och flytta mig för bilen, sen körde jag runt för att börja om. Fan snyggt, Elly!!! Efter parkeringen körde jag tillbaka till trafikverket och parkera där. Tog bort bälten och väntade på att mannen skulle säga något.
Så tog han upp en papper som ordet fanns med. Ordet var GODKÄND. Då kollade jag efter om det fanns "icke" också, men nej. Herregud. Skakade hand med honom och gick ut ur bilen. Hämtade min tygväska som fanns på baksätet. Då hittade jag en mobil, mobilen som tillhörde svartmannen. Så gav jag mobilen till mannen som gav mig godkänd. Därefter gick jag tillbaka till Willys för att hämta cykeln.
 
Först fattade jag inget, men några minuter senare smsade jag till min familj "KÖRKORT!!"
 
2 kommentarer