Smoothie

Eftersom jag skaffade mig en blender igår, fantasierar jag ihop några olika recpet på smoothie. Den förste med mango gick åt skogen. Seriöst, glömde att tina mangobitarna så det blev en del bitar kvar. Och hade i lite för mycket yoghurt så man spydde -nästan. Ville nästan dö igår kväll men räddas av andra försöket. Då hade jag jordgubbarna i smoothie, då blev det fan god.

1 dl jordgubbar
1 tsk flytande honung
ca 1 dl mjölk
ca 1 dl mild yoghurt vanilj

Mixa jordgubbarna med honungen. Halvtina jordgubbarna om de är frysta. Häll på mjölk och yoghurt och mixa tills allt är blandat. Häll upp i glas. Drick upp all i en svep! Så djävulisk god!

Man kan naturligtvis byta ut jordgubbarna till något annat. (:
1 kommentar

Mobilblogga

Ja, Jag brukar ibland blogga med hjälp av bloggappen i mobilen. Det är hur bekvämt som helst, men jag har begränsad "internet". Så, på sista vecka varje månad är "internet" sjukt långsamt. Då har man tyvärr inte möjligheten till att sätta upp bilder till bloggen. (inte om man får tillgång till WIFI) Så ni får "försenade information", menar att ni får då inlägger där jag skriver "igår" eller "lördags" till exempel. Vet att man måste inte skriva allt precis direkt efter det ha hänt nåt. Menmen...

Surfar alldelas nyss efter gifs. Här får ni ett par. Godnatt!
0 kommentarer

Vanilj- och Kanelbullar


Det är vad jag bakade igår. Bjöd bullarna till andra som var på en samma möte igår. Dom tyckte att bullarna smakar precis vad jag tycker om dem. -Jättegod! Hur bakade jag bullarna? Använde jag något recept? Nope. Mix-påse som man hittar inne i mataffär på "Tillsätt-bara-vatten-godsaker-hyllan". Hahah. Orkade inte att baka bullarna grundligt, då måste man ha en del grejer och en mycket bra skål. Eftersom jag visste att vi är bara några som ska fika, så mix-påsen räcker gott. Det blev runt 25 bullar.
 
Dom fuskade med "Tillsätt bara vatten". Lite mjöl, ägg och pärlsocker behövs också. Tur att jag hade redan dessa grejer hemma. Muffinsformar också, men jag valde att knyta bullarna istället. De ser mysigare så.
 
Ni, TA INTE FANIMEJ SOCKERKAKA-MIX. Det är sjukt pinsamt att ha bakat en sockerkaka med hjälp av mix och vatten. Förstår inte på folk som gör så, det är enkelt att göra en sockerkaka. Det finns en miljon olika recept på sockerkaka. Citron, Apelsin, Hassselnöt, Utan ägg, utan mjölk och smör, choklad och så vidare.
 
Puss på er!
0 kommentarer